Geo-wiki

Geo-wiki és una plataforma per a involucrar als ciutadans en el monitoratge ambiental. Ajuda tant en la validació de la informació geogràfica existent com en la recopilació de nova informació geogràfica a través del crowdsourcing.

La plataforma Geo-Wiki proporciona als ciutadans els mitjans per a participar en el monitoratge ambiental de la terra en proporcionar informació sobre la informació existent sobreposada a les imatges de satèl·lit o en aportar dades completament noves. Les dades es poden ingressar a través de la plataforma d'escriptori tradicional o dispositius mòbils, amb campanyes i jocs que s'usen per a incentivar l'entrada. Aquestes tècniques innovadores s'han utilitzat per a integrar amb èxit les fonts de dades derivades dels ciutadans amb dades expertes i autoritzades.

Des de 2009, Geo-Wiki ha crescut ràpidament, amb més de 15,000 usuaris registrats i aplicacions en moltes campanyes de ciència ciutadana reeixides, més recentment, mitjançant el crowdsourcing de dades de grandària de camp agrícola global, realitzant avaluacions de danys post-desastre, mapatge de la pobresa i més.

Written by Ana on dimecres de juny 19, 2019