YoVeoVeo

YoVeoVeo és una aplicació creada pel govern d'Equador per reportar incidències que es trobin a l'espai públic.

Per tal de reduir l'excés de burocràcia a l'hora de reportar incidències a l'Equador ha nascut YoVeoVeo, una aplicació mòbil capaç d'establir ponts de contacte entre Govern i ciutadans compromesos amb la seva ciutat i amb el civisme.

En els àmbits de salut, transport, educació o obres públiques, qualsevol element que suposi una incidència i/o causi malestar a la comunitat pot ser notificat a l'Administració equatoriana, i, ara, amb la mínima despesa de recursos. Per a això, només és necessari que l'usuari prengui una fotografia, geolocalitzi el focus del problema, el classifiqui segons l'àrea de Govern a la qual competeix i a l'àmbit temàtic, adjuntant també una breu descripció de la incidència. Després de pujar-ho al núvol, l'Administració arxiva la causa i es compromet a realitzar un seguiment d'aquesta. Una vegada resolta, el seu estat pot ser consultat via web.

A pesar que a l'Equador només el 24,3% dels usuaris disposa d'un telèfon intel·ligent, l'acolliment d'aquesta plataforma ha estat favorable. En l'últim mes, s'han reportat 31 causes, de les quals, el 65,4% es corresponia només amb els àmbits de municipi i trànsit. Entre la resta d'àmbits temàtics, trobem seguretat, electricitat, recollida d'escombraries, obres públiques o cultura i patrimoni. Quant a àrees geogràfiques, Quito és la capital la que més reportis rep —concretament un 72,7% durant l'últim mes— seguida de la ciutat de Guayaquil.

 

Written by Ana on dijous d’abril 25, 2019