Safecast

Safecast és una organització internacional que desenvolupa projectes de ciència ciutadana que captura dades del medi ambient. 

Safecast és una organització internacional centrada en el voluntariat dedicada a la ciència ciutadana oberta per al medi ambient. Va nèixer poc després del terratrèmol / tsunami de l'11 de març de 2011 que va afectar Japó i la subsegüent fusió de la planta d'energia nuclear Fukushima Daiichi. 

Safecast ràpidament va començar a monitorar, recopilar i compartir obertament informació sobre la radiació ambiental, creixent ràpidament en grandària i abast geogràfic. Avui dia, el conjunt de dades és el més gran del seu tipus, i recentment també ha començat a incloure la qualitat de l'aire.

La missió del projecte és proporcionar a les persones de tot el món les eines que necessiten per a informar-se mitjançant la recopilació i l'intercanvi de dades ambientals precises de manera oberta i participativa. Safecast ha implementat un model innovador de desenvolupament integrat ràpid, que inclou maquinari, programari, enginyeria, ciència, disseny visual, comunicació i factors de disseny social.

Safecast ha permès a les persones monitorar fàcilment des de les seves pròpies llars i entorns, i alliberar-se de la dependència del govern i altres institucions per a aquest tipus d'informació essencial. 

Written by Ana on divendres d’abril 5, 2019