Quakemap

Quakemap és una plataforma que va sorgir per a organitzar les ajudes humanitàries durant el terratremol del 25 d'abril del 2015 a Nepal. 

El 25 d'abril de 2015, Nepal va patir un terratrèmol massiu de 7,8 Mg. El recompte total de morts i lesions va ser de milers. En la confusió i el caos que va seguir al terratrèmol, algunes persones buscaven ajuda, mentre que unes altres buscaven maneres d'ajudar. No obstant això, els que buscaven ajuda no sabien on trobar-la i els que intentaven ajudar no necessàriament sabien on es necessitava exactament la seva ajuda.

Kathmandu Living Labs va implementar Quakemap.org amb l'objectiu de tancar aquesta bretxa d'informació perquè els esforços de rescat i socors poguessin ser informats.

L'Exèrcit de Nepal va utilitzar QuakeMap com una de les principals fonts de dades per a les seves operacions de cerca i rescat. L'ONU va utilitzar les dades agregades de QuakeMap per a informar els seus plans d'intervenció i per a crear visualitzacions. Els grups voluntaris independents van utilitzar informes individuals i van respondre a ells.

Quakemap es basa en la plataforma Ushahidi i des de juliol del 2015 es troba en una fase "menys activa". No sol·licita nous informes, però el lloc roman en línia com un arxiu dels primers processos de socors.

Written by Ana on divendres d’abril 26, 2019

Related content