Maisha Bora

Maisha Bora és un programa de control de la seguretat alimentària a Tanzania que utilitza l'eina Kobotoolbox per millorar la seva eficiència.

El programa Maisha Bora (2015-2020) té com a objectiu millorar la seguretat alimentària en els districtes de Simanjiro i Longido en el nord de Tanzània. Les vastes planes d'aquestes àrees remotes alberguen comunitats pastorals i agropastorals, que depenen principalment del bestiar per al seu manteniment. La pressió sobre la terra i els recursos naturals disponibles, el canvi climàtic i la falta d'alternatives per a generar ingressos, han empitjorat greument la inseguretat alimentària d'aquestes comunitats en les últimes dècades.

Finançat a través de la cooperació belga per al desenvolupament, el programa Maisha Bora reuneix cinc organitzacions internacionals i deu organitzacions locals de desenvolupament per a treballar en els ingressos més alts i més segurs utilitzats per a la nutrició i en la disponibilitat local d'aliments per a les llars més vulnerables i més pobres de la zona.

La iniciativa utilitza eines de recol·lecció de dades mitjançant dispositius mòbils fàcils d'usar per a prendre decisions més intel·ligents, més ràpides i millor informades basades en dades de confiança. A principis de 2016, va començar el projecte amb un equip de dues persones sense coneixements informàtics elevats i amb un pressupost reduït i van utilitzar l'eina Kobotoolbox.

Written by Ana on dijous d’abril 25, 2019

Related content