Smap Server

Quins motius et van portar al desenvolupament de la teva eina?

Al 2007 treballava en IBM a Melbourne, assegut al costat de Brett Henderson, desenvolupador de Osmosis, una de les eines bàsiques de openstreetmap. IBM va establir el desafiament de crear aplicacions per a Àfrica, i se'ns va ocórrer la idea d'instal·lar openstreetmaps en telèfons mòbils perquè les organitzacions poguessin usar i actualitzar aquests mapes a mesura que avançaven en les seves activitats diàries. Això ajudaria a crear una infraestructura digital per a Àfrica que en aquell moment era pràcticament inexistent. Mai vam anar més enllà d'un prototip, ja que el nostre primer usuari, World Vision, buscava la recol·lecció de dades basada en formularis en telèfons mòbils. No obstant això, molts dels principis inicials s'han conservat. Aquest va ser un projecte personal que vam fer en el nostre temps lliure, i al 2011 vaig deixar IBM i vaig començar Smap com un projecte a temps complet.

Quantes persones han treballat en el desenvolupament de la teva eina?

El desenvolupament inicial va ser dut a terme per estudiants al RMIT in Melbourne en múltiples projectes de final de carrera. Així que un gran nombre, més de 50.

Quanta gent utilitza la vostra aplicació o web?

En els nostres servidors allotjats es completen més de 4.000 enquestes per dia. També hi ha un gran nombre d'organitzacions que executen els seus propis servidors. Realment no comptem als usuaris, la mètrica clau és el nombre d'enviaments, algunes persones poden enviar 10 formularis en un dia, altres 1 per mes. Són aquests enviaments els que creen càrrega en el servidor.

Quins creus que són els avantatges i desavantatges de ser Open-Source?

El codi obert pot facilitar la creativitat quan permet als desenvolupadors treballar sobre la feina d'uns altres de formes innovadores per a crear noves solucions IT. El seu baix cost també facilita la creativitat d'altres persones que no són desenvolupadors. No és sol el baix cost el que permet això, sinó la falta de restriccions de llicència com el nombre d'usuaris.

El codi obert pot tenir un efecte negatiu en la innovació quan es considera principalment com una forma de reduir els costos de desenvolupament per a una organització.

Quins creus que són els millors aspectes de la teva eina?

Un dels primers principis que vam tenir va ser que les dades s'havien de recopilar mentre es feia alguna cosa. Per tant, les tasques estan integrades en Smap, de fet, veiem el concepte d'una tasca i una enquesta com a sinònims. Llavors, en utilitzar Smap, no només està recopilant dades, les seves accions també poden guiar-se per les dades.

Que diferencia la teva eina d'altres similars?

Administració de casos, tasques, ús d'una base de dades geoespacial, suport fort d'una API, baix cost.

Quin és el repte més important que heu hagut de solucionar en el desenvolupament de la vostra eina?

El nostre primer repte va ser demostrar la nostra utilitat. Per a això, vam haver de resoldre un problema tècnic que mai s'havia fet abans, saber agregar l'entrada del script Khmer en els telèfons Nokia que executaven Symbian. El resultat va ser que la nostra capacitat per a recopilar dades utilitzant telèfons es va demostrar clarament. Des de llavors, hem hagut de ser persistents, millorar i evolucionar contínuament l'eina, acomiadar-nos de Symbian i començar amb Android al 2011.

Quins són els següents passos a prendre en el desenvolupament de la vostra eina?

Estem considerant incorporar la intel·ligència artificial per a millorar la presa de decisions. Un formulari pot considerar-se com un sistema expert, de fet, persones han escrit formularis de diagnòstic mèdic que guien a l'usuari a través d'un diagnòstic i, a més, també recopilen dades. Existeix l'oportunitat d’una crida sensible al context d'AI utilitzant la informació recopilada per formularis. La resposta a aquestes crides es pot utilitzar per a guiar a l'usuari en una major recopilació de dades o per a prendre alguna acció.També estem considerant incorporar dades d'altres fonts, com IOT, per a obtenir accés a conjunts de dades més riques.

Ens pots explicar alguns casos que hagin utilitzat la teva eina per al desenvolupament d'un projecte?

MEQA, una eina per a la formació de docents. Creem un formulari que recopila observacions sobre com un mestre tracta una classe i després proporciona recomanacions a aquest mestre per a millorar. Em va agradar aquest cas, ja que és una enquesta activa, no només recopila dades de forma passiva, per la qual cosa es poden obtenir beneficis immediats. També incorpora automàticament dades d'enquestes anteriors per a mostrar gràfics de tendències de l'escola per telèfon. El client utilitza PowerBI per a mostrar un panell de progrés general. https://www.youtube.com/watch?v=iak2jry_2fu&feature=youtu.be

Medical Clinics. Vam implementar un sistema mèdic per a donar suport al registre de pacients, el seu tractament i la prescripció de medicaments. Aquest va ser un gran projecte per a mostrar les capacitats d'administració de casos de Smap a mesura que les dades es transfereixen entre els participants. Per exemple, el metge veu l'historial del pacient, el farmacèutic veu els medicaments que es van receptar en la visita i pot marcar el registre de la recepta com complerta.

Inspeccions d'edificis. Els inspectors completen un formulari mentre inspeccionen la construcció en curs. Es genera un PDF automàticament i s'envia per a la seva aprovació.

Recuperació d'inundacions, la ciutat de Calgary va utilitzar Smap per a gestionar la seva resposta davant inundacions desastroses. Més detalls sobre aquesta aplicació es poden trobar aquí: http://blog.smap.com.au/customer-testimonials/

Ens pots dir dues eines que consideris molt útils, una coneguda i una altra desconeguda?

Jo utilitzo https://smap.acunote.com que crec que es una bona eina per a administrar tasques de desenvolupador.

Written by Ana on dilluns de juny 3, 2019